Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 guests και κανένα μέλος

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το 1965 απεβίωσε ο μυλωθρός και μηχανολόγος μηχανικός Αντώνιος Δενδρινός ,ο παππούς της συζύγου μου Γεωργίας.

Εκείνη την χρονιά γεννήθηκα και μετά από 25 έτη γνώρισα τον  πεθερό μου Θεόδωρο Δενδρινό, τον άνθρωπο που με δίδαξε την τέχνη του μυλοχαράκτη και πως να κατασκευάζω τις μυλόπετρες , τότε ξεκίνησε η δική μου ιστορία το 1990.

Ο Θεόδωρος Δενδρινός είχε σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός ,όπως ο πατέρας του, που τον δίδαξε την τέχνη του μυλοχαράκτη και όλα όσα ήξερε για τις μυλόπετρες,  τους νερόμυλους και τους ανεμόμυλους.

 Την τέχνη του και τις γνώσεις του για την χάραξη και κατασκευή  των μυλοπετρών , τις χρησιμοποίησε στους μύλους που άλεθαν καφέ και άλλα προϊόντα , από το 1955 περίπου .

Άρχισε να ασχολείται με αυτούς τούς μύλους ,επειδή έβλεπε ότι αναπτυσσόταν αυτός ο κλάδος και θα είχε περισσότερη δουλειά.

Έτσι και εγώ το 1991 ξεκίνησα με την συντήρηση και επισκευή των μύλων και την κατασκευή των μυλοπετρών , για να συνεχίσω την παράδοση. 

 Με το πέρασμα των χρόνων, επειδή αγάπησα αυτή την τέχνη,  άρχισα να μαθαίνω  περισσότερα για τις μυλόπετρες, τους νερόμυλους  και τους ανεμόμυλους.

Εύχομαι να μην χαθεί μια τόσο σπάνια τέχνη που βοήθησε την ανθρωπότητα να καλυτερεύσει την ποιότητα στην άλεση των δημητριακών και άλλων προϊόντων .